V Košiciach úspešne prebehlo sčítanie ľudí bez domova

IVPR logo
IVPR v médiách – október 2024
14. októbra 2024

V Košiciach úspešne prebehlo sčítanie ľudí bez domova

V týždni od 7. – 11. októbra sa v rámci projektu Európskeho sčítania ľudí bez domova, ktorý na Slovensku koordinuje Inštitút pre výskum práce a rodiny, uskutočnilo sčítanie ľudí bez domova v Košiciach.

Ďakujeme za úspešnú spoluprácu našim partnerom: Nadácii DEDO, ktorá organizačne zastrešila prípravu sčítania v meste, vrátane plánovania trás, ktoré dobrovoľníci navštívili, či náboru viac ako 140 dobrovoľníkov. Rovnako ďakujeme mestu Košice za záujem angažovať sa nielen v tomto projekte, ale aj v ukončovaní bezdomovectva na základe získaných dát.

Naše poďakovanie patrí dobrovoľníčkam a dobrovoľníkom za ich ochotu a odvahu venovať svoj čas sčítaniu. Bez pomoci dobrovoľníkov by nebolo možné uskutočniť sčítanie ľudí bez domova v Košiciach v rozsahu, ktorý by pokryl všetky plánované miesta a trasy.

Za čas a nasadenie ďakujeme aj kolegom a kolegyniam zo zariadení poskytujúcich sociálne služby ľuďom bez domova, ktorí s respondentkami a respondentmi na svojich pracoviskách vypĺňali elektronické dotazníky.

A ďakujeme aj ľuďom bez domova a v bytovej núdzi, ktorí boli ochotní podeliť sa o svoje príbehy a skúsenosti a odpovedať na otázky v dotazníku. Je naším prianím, aby sa aj vďaka výskumom akým bolo toto sčítanie, situácia v možnostiach prevencie a ukončovania bezdomovectva postupne zlepšovala.